Ontstaan van het bedrijf in vogelvlucht:

Op 1 mei 1915 is Bram Beverwijk in Balkbrug begonnen als dorpstimmerman, de titel zzp-er was toen nog niet uitgevonden. In die tijd werden alle voorkomende timmerwerkzaamheden aangepakt, van het maken van houten kruiwagens, tot doodskisten aan toe.

Na geruime tijd, zo rond de oorlog van ‘40-‘45, kwamen achtereenvolgens zijn beide zonen Reint en Harm binnen het bedrijf. Het bedrijf ontwikkelde zich steeds verder en werden er ook grotere klussen in en buiten het dorp aangepakt, van kleinere verbouwingen, tot complete woningen en utiliteitswerken.

Om directer en sneller te kunnen handelen, werd er in de 70-er jaren ook met een schildersbedrijf en een keukenbedrijf gestart.
In 1966 kwam Bram, als derde generatie, binnen het bedrijf, waarna zijn broer Rinke in 1979 volgde.

Steeds meer werden er werkzaamheden in en om Zwolle uitgevoerd, zodat er in 1978 ook een vestiging in Zwolle werd gestart, compleet met een afdeling installatiewerk, een timmerwerkplaats en een keukenshowroom.

Dit bleek een goede keus, omdat nu de klanten voor verbouwingen aangeboden kon worden om het werk uit te voeren onder de “alles in één hand”-formule.
De timmerwerkplaats in Balkbrug werd gemoderniseerd tot timmerfabriek, terwijl de werkplaats in Zwolle meer werd toegerust tot het ‘ambachtelijk werk’ en de niet-standaard producties.

Nadat er, mede door de “alles in één hand”-formule, steeds meer woningen werden aangepast voor mensen met een handicap, werd in 1984 de inrichting van de showroom in Zwolle toegespitst op aangepaste keukens en die in Balkbrug op keukens waarbij steeds zoveel mogelijk technieken en nieuwe innovaties worden gepresenteerd.

Bouwen voor mensen

Onze vakmensen werken volgens de, volgens ons, noodzakelijke uitgangspunten kwaliteit en betrouwbaarheid. Niet alleen zijn deze uitgangspunten voor ons vanzelfsprekend, ze houden ons mede daardoor al meer dan 100 jaar scherp. Klantvriendelijkheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. We werken mèt mensen, bij mensen en vóór mensen. Daar houden we dus graag rekening mee.

Onze toekomst is nu en bent u !

De bouw in al haar facetten staat voor veel uitdagingen. We gaan ze graag aan. Zo zijn we nieuwsgierig en voelen ons steeds verantwoordelijk voor wat we doen en hoe we het doen. Onze missie is te komen, op basis van samenwerken met alle belanghebbenden, tot een goed, gedegen en verantwoord eindresultaat. U als klant bent daarbij niet als enige tevreden, maar ook streven we ernaar dat haar omgeving hiervan op een verantwoorde, duurzame manier profiteert. 

We maken gebruik van geavanceerde apparatuur en nieuw ontwikkelde methoden. We kunnen ons naadloos aanpassen aan de moderne eisen die de architect of opdrachtgever stelt. Waar het op het vakmanschap aankomt, we kunnen het aan. We willen ons nadrukkelijk, nu en in de toekomst, blijven onderscheiden ten aanzien van het gebruik en toepassen van grondstoffen, materialen en gereedschappen die het milieu en de portemonnee sparen. Daarnaast staan we voor bevorderen van duurzaamheid en gebruiksgemak.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Binnen ons familiebedrijf zit het in de genen om zuinig om te gaan met grondstoffen. Dit is één aspect van duurzaamheid, daarnaast is het van belang voldoende kennis te vergaren om er nog efficiënter mee om te gaan en het daadwerkelijk succesvol toe te kunnen passen.
Regelmatig worden er cursussen bijgewoond en symposia bezocht over duurzaamheid.
We kunnen tal van voorbeelden uit de praktijk noemen die we toepassen, adviseren of stimuleren:

  • De kracht van een familiebedrijf is dat er vaak een goede en persoonlijke band bestaat tussen werkgever en werknemer, wij vinden dit van groot belang. Men moet zich thuis voelen binnen het bedrijf en met plezier werken. Het werk maakt een groot deel uit van het leven, het is belangrijk elkaar te kennen en te vertrouwen. Wij willen aandacht hebben voor allerlei privé omstandigheden, ook zijn we daarom ook trots op een actieve personeelsvereniging;
  • Samenwerken moet gesmeerd lopen, daardoor is betrokkenheid en collegialiteit groot, hierdoor veelal langdurige dienstverbanden;
  • Opleidingsmogelijkheden en het stimuleren daarvan is belangrijk, net als begeleiding en scherp blijven op arbeidsomstandigheden;
  • Bouwen doe je altijd mèt en vóór mensen.
  • Onze gebouwen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen;
  • Gescheiden afvalinzameling en beperken van afvalstromen en papier;
  • Klanten steeds adviseren in duurzaamheid te investeren.
  • Actieve deelname aan stimulering van alternatieve energiebronnen.
  • Deelname aan diverse sponsoractiviteiten.
  • Fatsoenlijke normen bij het zaken doen, zowel naar opdrachtgevers, maar ook leveranciers, onderaannemers, maar ook personeel en haar omgeving;

Benader ons gerust voor een afspraak of kom gewoon langs, we zijn er voor u!!  

Neem contact met ons op